Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninový nákyp z hrašky
Autor: Sunriska
Datum přidání 28.09.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 menší brokolice
  • 5 rajčat
  • 0,5 hrnku hrašky
  • 4 plátky kvalitního sýra
  • koření dle chuti
  • sůl
  • kurkuma
  • plátek másla
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit v páře. Mezitím v malém kastrůlku rozehřejeme plátek másla a přidáme asi půl hrníčku vody, ve které rozmícháme hrašku. Za stálého míchání vaříme alespoň 20 minut a dle potřeby přiléváme vodu tak, aby se hraška nepřipalovala. Vznikne nám hustší těstíčko, do kterého ke konci vaření vždy vmíchám trochu soli a špetku kurkumy. Poté na plech vyložený pečícím papírem rozvrstvíme na kousky pokrájenou a podušenou brokolici, čerstvá rajčata a posypeme oblíbeným kořením. Zeleninu zalejeme vrstvou hrašky a takto dáme zapéct do předehřáté trouby na 200 °C asi 15 minut. Před koncem poklademe plátky sýra a necháme dopéct. Jako přílohu jsou zvolila brambory.

    Tipy na vylepšení

    Můžete použít prakticky jakoukoliv zeleninu, prostě tu, kterou budete mít zrovna po ruce..:)


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Sůl nad zlato

    Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

    Ořechová "másla"

    Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

    NutriScore pomocník nebo zlý pán?

    Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

    Další zajímavé recepty